Hrvatske vijesti

Sedmogodišnje dijete se utopilo u slovenskim toplicama, pola sata su ga pokušavali oživjeti

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo sedmogodišnje dijete koje se utopilo u bazenu u poznatim toplicama Terme Ptuj.

Spasitelji su odmah pohitali po dijete te ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći. Vidno potreseni su dali su sve od sebe da spase dijete, ispričali su svjedoci. Kako piše Slovenske Novice, dijete je bilo na proslavi rođendana.

Nakon polusatne reanimacije dijete je prebačeno u bolnicu, no unatoč liječničkoj pomoći preminulo je u bolnici, priopćila je Policijska uprava Maribor. Policija intenzivno prikuplja informacije o tragediji.

Terme Ptjur izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće te sućut obitelji stradalog djeteta. Priopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spašavatelja za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima. Policiji su predali i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema.

Slučaj je preuzela policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni suda kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Najčitaniji članci

Source: 24sata.hr

LEAVE A RESPONSE

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)